Naturmaterialer

Det mest bæredygtige er ofte at vælge materialer der er bedst egnet og som giver størst tilfredshed i det færdige byggeri. Der er 4 store overvejelser man kan gøre sig i forhold til bæredygtige materialer. Disse tager udgangspunkt i materialernes unikke egenskaber, med den bonus at de er mindre miljøskadelige.

Isolering

De store fordele ved træfiber bats og især indblæst papiruld og træfiber er at isoleringsevnen er langt bedre. Dette gælder også i forhold til lyd. Dette er fordi indblæst isolering ikke har nogle mellemrum, og fordi træfiber bats er mere bastante og ikke synker og skaber mellemrum som sten eller glasuld. Sten og glasuld fås i forskellige kvaliteter hvilket kan være svært at gennemskue, men den store fordel ved dem alle er at materialet er nemt at bearbejde.

Beklædning

Fordelen ved selvimpregneret og behandlet træ er at det ikke er giftigt for både mennesker, planter, jord og grundvand. Træet er desuden mere behageligt at se på, gå på og røre ved. Fordelen ved trygimpregneret træ og plastik er at det i tilfælde hvor træet ikke har mulighed for at tørre ud eller blive vedligeholdt er et billigt alternativ til selvimpregnerede sorter med tilsvarende holdbarhed. Folk glemmer ofte fornuften i at udvælge trætyper til forskellige bygningsdele.

Vægge og lofter

Lervægge har den egenskab at de….

Gulve